Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Θεματική εβδομάδα στο Γυμνάσιο της Νέας Φιγαλείας!

Θα αναφερθώ σε αυτό το άρθρο στις πλούσιες δράσεις της θεματικής εβδομάδας στο σχολείο μας.

Τη Δευτέρα η κα Μακρή μας μίλησε για την ασφαλή οδήγηση, τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας  και τους Έλληνες οδηγούς. Είδαμε ενημερωτικά βιντεάκι και ακούσαμε την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του κου Ιαβέρη, που μιλάει για την ασφαλή οδήγηση και τέλος είδαμε αρκετές γελοιογραφίες και επισημάναμε τα λάθη και τις κακές συνήθειες των οδηγών στη χώρα μας, για να φτιάξουμε κι εμείς τελικά τα δικά μας σκίτσα και τις δικές μας γελοιογραφίες για το ίδιο θέμα.








Την Τρίτη μιλήσαμε με τον κο Σεβεντεκίδη για τον ρατσισμό που υπάρχει στον κόσμο, παρακολουθήσαμε μια συγκλονιστική ταινία και δουλέψαμε με φύλλα εργασίας πάνω στο ίδιο θέμα.   Η ταινία ονομάζεται "Αφανείς Ηρωίδες και αναφέρεται σε τρεις εμβληματικές αφροαμερικανές γυναίκες που εργάστηκαν στο διαστημικό πρόγραμμα της NASA τη δεκαετία του 1960 και συνέβαλαν, η καθεμία με τον δικό της τρόπο, στο ταξίδι του ανθρώπου στο διάστημα και παρά τις κονωνικές διακρίσεις κατόρθωσαν να αποδείξουν την αξία τους ως επιστήμονες, μητέρες και γυναίκες.



Την Τετάρτη είπαμε για τα ΜΜΕ και παρακολουθήσαμε την ταινία του Δημήτρη Σπύρου "ο Ψύλλος". Δουλέψαμε με φύλλα εργασίας με την  κα Μακρή για τα στερεότυπα, για τα παρατσούκλια, για το διαφορετικό και για τις αλλαγές και στον τρόπο σκέψης στην ελληνική επαρχία
και συνειδητοποιήσαμε για μία ακόμη φορά τη δύναμη του κινηματογράφου.





Την Πέμπτη ο κος Χαχόλος μας έδειξε τα Λαυρεωτικά του 1896 και συμπληρώσαμε ένα ερωτηματολόγιο και μιλήσαμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων. 
Την ίδια μέρα η γυμνάστρια του σχολείου μας η κα Κωστούρου μας μίλησε για το fair play (τον δίκαιο και έντιμο αγώνα) και μας έδειξε ένα αφιέρωμα σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες μπασκετμπολίστες, τον Νίκο Γκάλη.



Τέλος την Παρασκευή (τελευταία μέρας της θεματικής εβδομάδας) η κυρία Θάνου μας έδειξε κάποια βιντεάκια, συμπληρώσαμε κάποια ερωτηματολόγια και συζητήσαμε για τις διατροφικές μας συνήθειες και το πόσο αυτές επηρεάζουν την υγεία μας. Μιλήσαμε επίσης για την αξία του πρωινού γεύματος, για την βουλιμία και την ανορεξία. Στη συνέχεια ο κος Σεβεντεκίδης μας μίλησε για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και έτσι τελείωσε η θεματική εβδομάδα, που ήταν πολύ ευχάριστη και αρκετά ενδιαφέρουσα!

Θεοδώρα Κατσάμπουλα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου