Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Τα Τροχαία Ατυχήματα στην Ελλάδα

σχέδιο: Δημήτρης Ζευγίτης


Στην Ελλάδα γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι οδηγοί δεν είναι πολύ προσεχτικοί και περνάνε με κόκκινο φανάρι, αλλά και γιατί δεν φοράνε ζώνη,  τρέχουν με τα αυτοκίνητα πολύ γρήγορα, οδηγούν βιαστικά και απρόσεκτα και αυτό πολλές φορές αποβαίνει μοιραίο τόσο για τους ίδιους, αλλά και για τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω τους(οδηγούς και πεζούς).
Τα τροχαία ατυχήματα είναι σήμερα η αιτία θανάτου 120 ευρωπαίων πολιτών καθημερινά. Περίπου 2000 θάνατοι από τροχαία συμβαίνουν στη χώρα μας. Τα τροχαία ατυχήματα μερικές φορές συμβαίνουν επειδή ο δρόμος δεν είναι καλά φτιαγμένος και  γι’ αυτό είναι υπεύθυνο το κράτος. Επίσης, τα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν γιατί οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν περνάνε τα οχήματά τους από το ΚΤΕΟ.
Οι συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων είναι ατομικές όπως τραυματισμοί, σωματικές αναπηρίες, ακόμη και θάνατος και δεν αφορούν μόνο τα άτομα, αλλά και  το σύνολο, γιατί ακόμη και οι τουρίστες φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα, λόγω των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων.

Χρήστος Ζευγίτης
Σπύρος Μπιρπανάγος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου