Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Η μάγισσα και η χήνα



Η μάγισσα κι η χήνα.
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια μάγισσα που ήθελε να γίνει βασίλισσα. Λοιπόν, μια μέρα στο δρόμο της για το δάσος, βρήκε ένα μικρούλη βάτραχο, τον οποίο πήρε σπίτι της αμέσως μόλις τον είδε. Από τότε κάθε μέρα τάιζε τον βάτραχο της με φασόλια. Της άρεσε τόσο πολύ να κάνει παρέα με το νέο κατοικίδιο της και περίμενε πως όταν μεγάλωνε  θα γινόταν ένας γίγαντας βάτραχος, που θα τη βοηθούσε να πάρει το κάστρο στα χέρια της! Στον ύπνο της όμως, κάθε βράδυ, έβλεπε περίεργα όνειρα... Αρχικά δεν την πείραζαν και απλώς δεν τους έδινε σημασία, αλλά μια μέρα ονειρεύτηκε κάτι φρικτό… πως ήταν μέσα στο κάστρο με τον γίγαντά της και πως κάποια στιγμή αυτός την εκσφενδόνισε τόσο μακριά, ώστε να χάσει το δρόμο της  επιστροφής!
Το επόμενο πρωί λοιπόν πήγε σε μια άλλη μάγισσα, που ήξερε να ερμηνεύει τα όνειρα. Εκείνη λοιπόν της είπε: «Σταμάτα αμέσως να εκτρέφεις αυτόν τον βάτραχο, επειδή κάποια μέρα δεν θα έχεις φαγητό να του δώσεις και θα φάει εσένα!!!» Ξαφνισμένη η μάγισσα την αποχαιρέτησε και πήγε γρήγορα στο σπίτι της, για να τον διώξει. Ήταν όμως πολύ αργά! Ο γίγαντας-βάτραχος είχε καταβροχθίσει ήδη όλο το σπίτι! Η μάγισσα όμως έκανε ένα από τα μαγικά της και τον έστειλε στο δάσος, όπου άγγιξε  το μαγεμένο δέντρο και ξανάγινε μικρός.

Η μάγισσα νομίζοντας ότι ο βάτραχος έχει χαθεί, είχε πέσει σε βαριά κατάθλιψη, επειδή δεν είχε πια ούτε σπίτι, ούτε κατοικίδιο και ήταν μόνη και έρημη. Αποφάσισε τότε να πάει να μείνει με μια άλλη φίλη της μάγισσα, που είχε μια χήνα με χρυσά πούπουλα και ασημένιο ράμφος. Τις νύχτες που δεν μπορούσε να κοιμηθεί, έπαιρνε αγκαλιά την χήνα και έβλεπε στον ύπνο της όμορφα όνειρα. Είδε λοιπόν μια φορά στο όνειρό της ότι ήταν αυτή καθισμένη στο θρόνο, αληθινή βασίλισσα και δίπλα της καθόταν η κανονική βασίλισσα και της μιλούσε. Μόλις ξύπνησε συνειδητοποίησε πως ήταν ήδη μέσα στο κάστρο και πως την περίμενε ένα πλούσιο πρωινό. Αφού έφαγε αρκετά πήγε στο σπίτι της  φίλης της την πήρε μαζί της και γύρισαν στο κάστρο μαζί με τη χήνα, όπου έζησαν σαν βασίλισσες.
Στέφανος  Παπαγιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου