Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Γλυκά σουτζούκια με φρέσκα καρύδια! Παραδοσιακή Ζουρτσάνικη συνταγή.

Στις αρχές του χειμώνα, όταν βγαίνουν τα φρέσκα καρύδια, εδώ στη Νέα Φιγαλεία συνεχίζουμε να κρατάμε μια παράδοση και να φτιάχνουμε γλυκά σουτζούκια!
Υλικά: 1 κιλό καρύδια χλωρά(σπασμένα και ξεφλουδισμένα), 2 ποτήρια πετιμέζι, 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι αλεύρι.
Εκτέλεση: Περνάμε τα καρύδια σε μια κλωστή και τα αφήνουμε να ξεραθούν. Βάζουμε σε σιγανή φωτιά το πετιμέζι με το νερό και όσο είναι χλιαρό προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά και ζωηρά, μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι μέσα στο υγρά και στη συνέχεια να δέσει και να πήξει. Αφού πήξει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια βουτάμε μέσα τις κλωστές με τα καρύδια, μέχρι να τελειώσει το υλικό μας και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία τα κρεμάμε για να στεγνώσουν.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
Ευχαριστούμε πολύ την κα Αναστασία Πάλλα για την παραχώρηση της συνταγής!

Ελένη Μπιμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου