Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Όχι στα πλαστικά ποτήρια!


Greenpeace   "Στο ποτήρι μου"



Πλαστικά…

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο πλαστικό χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας; Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα 1.000.000 πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης μόνο για τον καφέ μας. Που καταλήγουν όμως τόσα πλαστικά; Ελάχιστα από αυτά ανακυκλώνονται, όλα τα υπόλοιπα όμως καταλήγουν στις θάλασσες , στις χωματερές είτε και στους δρόμους μας.
Πως μπορεί να αλλάξει αυτό και να μειωθούν τα πλαστικά;
Κάνοντας μικρά βήματα, προσπαθώντας όλοι μαζί να αλλάξουμε τον κόσμο κάνοντας τη ζωή μας καλύτερη, ομορφότερη και περισσότερο υγιή, όλοι μαζί.
Μ ε αυτή την ιδέα λοιπόν ξεκίνησε μια ομάδα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα θέλοντας να αλλάξει προς το καλύτερο τις συνήθειες μας, στοχεύοντας σε έναν καλύτερο κόσμο, τον  δικό μας κόσμο.
Η ομάδα εθελοντών της Greenpeace άρχισε να σκέφτεται πως μπορούμε να περιορίσουμε τα πλαστικά στη ζωή μας, τα οποία κάποτε δεν τα είχαμε ανάγκη.
Έτσι δημιούργησαν ένα δίκτυο από επιχειρήσεις στις οποίες οι καταναλωτές θα έχουν έκπτωση στο ρόφημα τους αν δε χρησιμοποιούν ποτήρι μίας χρήσης, αλλά φέρνουν το δικό τους επαναχρησιμοποιούμενο.
 Ο στόχος είναι να δοθεί ένα κίνητρο στους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν το δικό τους ποτήρι πολλαπλών χρήσεων, αντί για πλαστικό ή χάρτινο (έχουν πλαστική επικάλυψη από μέσα και δεν ανακυκλώνονται), και ως κίνητρο να επωφεληθούν μια έκπτωση από τις καφετέριες. Τα ποτήρια πολλαπλών χρήσεων έγιναν μια καθημερινή συνήθεια για πολλούς καταναλωτές και χρειάζεται ένα επιπλέον κίνητρο που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερους να αποκτήσουν αυτή τη συνήθεια.
 Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα το Ποτηριού http://www.stopotirimou.gr, είτε στα Social Media (facebook, instagram, twitter).
* Η Greenpeace είναι μία διεθνής Μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Μάριος Καζαντζής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου